Hillclimb för fasiken!!

Hej i stekhettan! Vågar man skriva att det är för varmt att åka hoj till och med?! Den här värmen känns helt galen enligt undertecknad…..men hur som helst så var det inte det jag skulle tipsa om utan…

…HILLCLIMB for faen!!
Vill ni se nåt fränt så kan ni imorgon ta en tur till Gumsekullen i Kvissleby utanför Sundsvall;

Snyggt foto va?! 😉

Om inte annat så får ni bara inte missa nästa helgs hillclimb i Botkyrkabacken Stockholm. Det är 25:e året på raken som Hydet Mc anordnar tävlingen! & passa på att besöka tävlingen i år för det är inte säkert att det blir någon tävling nästa år….
Har ni förresten någon hojpa som kriterierna passar på så kan ni ju vara med och köra också! Det första kriteriet ni kan kolla av om ni har är att piloten ska vara skvatt galen och en del av självbevarelsedriften är då borta sedan födseln…. =)

MISSA INTE!!

Mannen med det största av hjärtan…

….han som alltid bjuder på sig själv, han som är en levande legend fyllde år igår!
Yes, ni har rätt, jag menar så klart Mr Chopper-P!
Grattis gamle vän och tack för att du förgyller våra liv!

Sen kom jag på att jag glömt att berätta att Kent Wetterskog var tillbaka på brottsplatsen här i maj månad…. Hur menar jag nu då?! Jo efter hans tid i Galtholmen Mc på tidigt 80-tal så var han med i Hydet Mc en period! Tror ni mig inte?! Kolla nedan:

Det här fotot hänger hos Hydet Mc Stockholm och ni kan ju kolla högst upp till höger….

….jajjemän, där är han, vår gode Kent Wetterskog!

& här var han tillbaka på brottsplatsen i maj 2018! Time goes by…

Det svängde….

….i Svängboäng minsann!
En vecka har gått sedan vi packade ihop efter en fin helg i Svedboäng, eller visst passar platsen bättre att heta Svängboäng!? 🙂 Det var en härlig helg i goda vänners lag, precis som alltid!

Förra året vill jag minnas att det var rekord i deltagarantal på Poker Runnet och vet ni vad?! I år slogs deltagarantalet i taket igen! Det var 257 stycken från när och fjärran som körde runnet! Hur coolt är inte det?! Solen värmde och temperaturen låg runt 30-strecket, det var minst sagt stekhett. Men sen kom det någon skur och Tor smällde och dånade lite från himlavalvet, när skuren kom över oss som befann oss på Bennys Kontroll i Näs så regnade det vågrätt, helt galet. Men det var ingen som drabbades av förfrusna kroppsdelar för så fort regnet drog förbi så var det stekhett igen!

Det kommer några foton från helgen snart men jag visar de här så länge. Tommen och Lena fick lägga in madrassen i tältet innan de kunde pumpa upp den för genom tältdörren gick den inte in uppumpad. När de väl lyckats med det så fick de själva inte plats i tältet… Så inte vet jag om tältet var för litet eller om madrassen var för stor! Det var bara för dem att åka på shoppingtur! *skrattar högt för mig själv*

Tack alla ni som förgyllde helgen i Svängboäng! =)

Torsdag 12/7…

…dagen innan årets baluns i Svängboäng drog igång och vänner från när och fjärran rullade in!

Bland andra Lena och Tommen! Det var sisådär 15 år sedan Lena åkte hoj till en hojträff så nu drog hon till med 65 mil enkel resa!

Tommen har ju slagit på stort och köpt en sprojlans ny hojpa! Det drabbar ingen fattig! 😉

Tre goa Galtgubbs! Ja, ni ser väl Den Galne Tysken där i mitten?! =)

Så mycket kärlek i en och samma bild!

Klart Chili the Liondog ska ha lite filé sa Gisle! Som för övrigt gått med i Rubbish Mc igen! Det var fan på tiden!

Tommen fick känna på Alfons hästkrafter….alltså bilens hästkrafter! Vad det är för bil? Inte vet jag, den är vit…. & nej, Tommen körde inte OCH drack öl. Tommen meddelade frugan att han vill ha en sån bil i 50-årspresent. ”Du har redan fyllt 50 älskling” sa Lena…. Hydet-Olle fick även han prova på den här bilen vid ett tillfälle och jag vill minnas att han sa att det killade i brallan….

Torsdagsmys helt enkelt!

& Gringo:sar så klart! Ni är bra fina ni!

Vi hade så klart en mysig torsdag i goda vänners lag! Galtgubbarna bjöd på en delikat middag i vanlig ordning! Sen var det dags att ladda upp för det som komma skulle!

”Jag ska bara…” hojtade Alfons Å…

….inte bara en gång, utan flera! =)
Men vi tar det från början:
Jag berättade ju härom dagen att det finns en facebook-grupp som heter ”Vi som åker hoj i Avesta” och igår hade det arrangerats en liten tur till

…i Enköping. Vi skulle åka från Dalahästen klockan 17:00 och 16:59 fräste Alfons Å in på macken och hojtade ”Jag ska bara tanka dunken!” Jo vi fattar, några extra liter soppa är bra att ha med sig när man åker chopper med liten tank! Efter detta for vi så iväg på småvägar via Västerås till Enköping. Nu är ju inte jag speciellt imponerad av bilar men det var ett fint hak, vi tog en kopp fika och snicksnackade lite. Här kommer några bilder:Jag tror HängBjörken funderade över om det skulle kunna komma ett par droppar ur den där lilla molntussen han såg!
Sen var det dags att fara hemåt igen och vi kom nästan ända till Sala innan…

…Alfons Å´s chopper stannade och han hojtade ”Jag ska bara kolla lite här under sadeln…”
Medan han kollade lite så passade jag på att ta något foto

…bland annat på världens coolaste Mr Chopper-P!

Det är ju rätt gemytligt att stå så här efter vägkanten medan någon skruvar lite, men det händer ju inte så ofta nu för tiden….annat var det på RaggarKungens tid, då kunde man få stanna någonstans & sitta lite vid vägkanten, han svor, kickade och svettades men det slutade med att ett par bröder fick hjälpa honom att springa igång choppern!

”Nu har jag bytt en säkring” hojtade Alfons Å och sedan…

…hoppade choppran igång och vi kunde rulla vidare….
…i alla fall i sisådär 500 meter innan det var dags igen….

…av med sadeln igen och Alfons hojtade snart…

”Jag ska bara tejpa lite eltejp här så blir det bra!”

& bra blev det och vi for hem!
Det var en mycket trevlig kvällstur och det här påhittet med ”Vi som åker hoj i Avesta” är ett jävla bra påhitt! När man ska ut på tur och vill ha lite sällskap så är det bara att skriva ett par rader på sidan, då kan man få med sig på välkända och okända bikers!

Nåväl, idag är det torsdag och imorgon drar det igång! Årets helg i Svedboäng, eller Svängboäng om man så vill! 😉 Vi ses väl där?!

Onsdag, torsdag kvar…

….sen är det dags för er alla att resa till Svedboäng! Det är ju dessutom 10-årsjubileum, whoop whoop!

Under helgen som var var ett gäng iväg till Höök Mc´s sommarfest i Laholm. Jag bjuder på den här bilden så länge, det kommer fler inom kort!

Så kan det bli efter en hel dag i öppen hjälm under en skinande sol!
Om jag ska ge dig ett råd på vägen…..använd solkräm! (som Rikard Wolff sjöng!)

Veckan som gått…

Förra lördagen tog vi en liten tur till Högbo Bruk där det var någon slags Rod-utställning. Det som verkade imponera mest på MästerMekanikern var det här åkdonet! =)

Ser ni hur han liksom har något drömskt i blicken?!

I söndags tog vi oss en tur till Torsång, tanken var att vi skulle ta en fika på caféet men kön ringlade sig långt ut på gatan så vi fräste helt enkelt över till pizzerian och stillade hungriga bikersmagar där istället! Mrs P var också med även om hon inte syns på bild!

En gammal Norton stod utanför caféet och där fastnade så klart MM ett tag!


Nån jäkla kärring snodde RaggarNallens pizza mitt framför ögonen på honom! Hon åt några tuggor innan hon fattade att hon roffat åt sig helt fel pizza! RaggarNallen fick dock en ny, otuggad pizza inom kort så det löste sig utan blodspillan! =)


Kan ni tänka er de här två rulla runt på småvägar ute i Europa?! Det kan jag!

Nu raskt över till i onsdags! Det har startats en grupp på fejjan som heter ”Vi som åker hoj i Avesta”  och där kan man skriva om man ska ut på tur och vill ha sällskap. Detta hade gjorts och i onsdags bar det iväg till Hofors och den gamla macken. Det hade varit en mycket angenäm tur vad jag förstår med både bekanta och obekanta bikers! Om ni är bikers här i Avesta så se till att gå med i gruppen!
Här kommer ett foto som jag helt enkelt snott från Conny Pettersson som fotat. Hoppas det är ok!

Juli är här…

Förra torsdagen på min kvällsrast på jobbet tänkte jag ta en snabb PW så jag for iväg på snabba fötter. Kom på bredsladd runt hörnet på Elsa Anderssons Konditori och vad hittar man där?! Jo där sitter ju Mr Chopper-P, Raggarnallen och ett gäng såndäringa folk från Pannkakslandet, eller Spanjoren börjar väl nästan bli lite dalmas, snart skaffar han sig väl knätofsar kan jag tro! Kunde man ju ge sig fan på att de skulle vara på Elsas och förlusta sig!
Bäst du är på din vakt RaggarNallen, kolla hur din bordsgranne håller i gaffeln!

I fredags blev det en liten spontan garagefest! Hur trevligt som helst! Just like the good old days!


Sen vill vi tipsa om gofika imorgon på självaste 4´th of July! Det är Hydet Mc Stockholm som arrangerar! Så om ni har vägarna förbi eller bara har möjlighet att fräsa dit, gör det!