Mars = Cold Feet

Ja i början av mars drar man ju till Brotherhood Mc på Cold Feet, det är sen gammalt! Det är nog runt 30 år sedan de besökte dem första gången…..30 år?? Hur gamla är gubbarna egentligen??

Kvällen före dagen efter. Säg mig Alfons Å, vad tycket du om resan?! Jaha, jaså fick du bara vara med på förfesten & sova en natt på Arlanda innan du fick ta en enkel hem igen…….typiskt.
Mat här var det MAAAAAAAAT!! Ja ni ser väl vilka tre som är längst bort i bild……kan tänka mig att det var soprent på varenda tallrik efter att de där tre hade vart framme!
Antwerpen var det ja.
En förfest i all sin enkelhet. Varför ser du så rädd ut LillOlle?? Du får ta en kall, jag lovar.
De här diskussionerna och samtalen är värda att uppleva!
Nu så, nu började man känna igen dem!
Party party på klubben.
Tre gubbar som filosoferar ett tag.
Åhhh en affär med massor av huvudbonader!! Vad kan passa bättre?!
& de där kan skaffa sig nya kamratskaper…..jösses.
The party goes on…..and on….and on….

Grisdisa on tour. Skulle man ju kunna säga. Funderade över det där med Grisdisa, existerar de ens längre?? Men sen kom jag på det. Klart dom gör, Odendisa har ju ett par som är Grisdisa personifierade – Stellan & Thomas rockar ju på. Där Galtholmen är, där kan man också räkna med att de där två stollarna är! De håller Grisdisa levande. Allt är som det ska!

Vi drar till Trondheim baby!!

…högst osannolikt att Roadcaptain sa det till LillOlle….men till Trondheim & Rubbish Mc stack de för några veckor sedan! (& jag ska villigt erkänna att det gjorde lite ont i hjärtat att vara kvar hemma i Dalom när det vankades Rödmygge & fina vänner i Nordland…)

Rubbish Mc skulle ju ha ett storslaget 40-årsjubileum för några år sedan. Men även detta satte den där bacillen käppar i hjulet för…. Nu kom det sig i alla fall att ett par Galtar for upp till kamraterna för att överlämna en liten present som sig bör!

Vad de gjorde? Ja med största sannolikhet så blev de kungligt behandlade och itutade mängder av både mat och dryck! Rubbish Mc är något alldeles speciellt! <3

Gamla gubbar & Lilleman!
Tjusigt! (Men se för fasen till att ta fram putstrasan!)

Burgare, bärs & barn…

För ett tag sedan var det dags för samling vid pumpen, burgarätning, bärsdrickning och barnlek! Ungefär så!
Det kan ju bli ett och annat foto på den här sidan där the Princess of fucking everything är med. Det får ni liksom bara stå ut med! Det är magiskt att se hur dessa stora, skäggiga män engagerar sig och står framåtlutade och pratar med sin vänaste röst men den här lilla människan! & skulle hon hala fram en låtsastelefon så skulle garanterat var och en av dem svara i den!

Denna eftermiddag åkte jag iväg för att göra ett ärende, the Princess of fucking everything ville så klart stanna med Morfar på klubben. När jag senare kom tillbaka visade det sig att Morfar talat om för the Princess att de skulle åka och hämta Mormor varpå lilla människan svarar: ”Nä Morfar, jag måste stanna här och hjälpa grabbarna!!” Det säger en del. Morfar är helt lugn med att lämna något av det finaste han har på klubben och the Princess är trygg nog att stanna med ”grabbarna!” (Var fan fick hon ”grabbarna” ifrån förresten?? Jag har ju talat om för henne att de är gubbar!! 😉

Galtholmen Mc är en av de absolut tryggaste platserna man kan vistas på, även för ett barn. EN av Galtholmen Mc´s storheter är den ständiga omtanken om andra. <3 Ni som fattar fattar.

Barhäng med Mormor & Morfar! & en egen Cola så klart.
Sen tog hon rygg på dagens kock Smuts. Hon rantade efter honom och gav honom en hjälpande hand. <3
Även Roadcaptain fick hjälp av lilla hjälpredan.
Ja just ja, det var någon sån där hockeymatch på tv också. Jag trodde att det var typ vm-final men det var bara nån simpel match mellan Leksand och Brynäs, eller nåt…
ALLA var nog inte intresserade av det där sportsliga…
Serverings-chefen höll ordning i hamburger-kön och delade ut burgare i tur och ordning.
”Det här är gott det!” som MästerMekanikern säger.
En tugga till mig, en tugga till dig…
Ja tänk när Roadcaptain fick städa efter Nobbe Viking i ett badrum på Gotland…..det är ju en annan historia…

Kobba Hoppers så klart!

Jo har man nyss kommit hem från Kanada så är det ju ett måste att dra till Kobba Hoppers på Åland! Tycker Mr P & BolibompaTommy….

Men det var då själva fan att ni inte lyssnar vad jag säger!!!! GÅ INTE UT PÅ DÄCK PÅ FYLLAN!!!! Hur svårt kan det vara att fatta?? VA VA VA??
…& så var de igång!
Jodåsåatt.
Full frys med Galtholmen Partyanimals. Kan det bli bättre?!
De talade om något viktigt….jätteviktigt….faktiskt.
Yatzy? Allvarligt? Kunde ni reglerna?
& så kom dansen igång hos Kobba! Tjo flöjt! Känner ni förresten igen filuren längst till vänster?!
Det går fort när man har roligt! På väg hem igen.

Jo nog är de lite märkliga ibland…

….de där gubbsen…! Hur jag menar?! Jo men är det inte lite märkligt att man huxflux bestämmer sig för att lägga ner en smärre förmögenhet på att åka till Kanada……på hockey?!? 🙂 Jag menar, vi har ju en ishall här i Avesta, de hade ju kunnat gå dit & betalat en hunka eller två & kollat när Avesta BK förlorar mot Fagersta BK. Vad är det för fel på det liksom?!

Arla morgon på Arlanda. TobbeRöd beställde in den obligatoriska & lite till.
Installerade i Kanadicklandet.
Ja här är de då, hela gänget utom Mr P som stod bakom kameran (han har blivit en jävel på att fota på äldre dar!) De var alltså tre nuvarande Galtgubbar, en Galtgubbe från förr & tre andra stollar.
Det var alltså här de var & kollade på sån där ishockey. Jag tycker i alla fall att de hade kunnat gå & kolla på Avesta BK.
Vet inte om det här var i den där enkla ishockeyarenan men man fick ju förmodligen inte röka där inne. & då är ju risken att BolibompaTommy surnar till & lämnar arrangemanget. Hur mycket han än betalat för att vara där.
Jag har ändock en känsla av att de tyckte att nätterna var det bästa på resan.
Natt var det ja. & det hade suddat till sig.
Pjuuhh…..tack & lov att den här bilden dök upp….känns ju som att de har något normalt kvar, att de inte är totalmärkliga menar jag….

Skönt att ni är hemma igen. Nu får det vara slut på såna där stollerier.

De dansade ut julen…

….hos Strul Mcc enligt sin vana trogen! & jag är HELT SÄKER på att Roadcaptain & Smuts var med! Det syns på de få foton som jag lyckats snoka reda på från kalajset!

& man kan ju inte åka Galtholmen – Stul direkt, det känns ju liksom inte som nån sport. Utan då åker man helt enkelt Galtholmen – Odendisa – Svackan – Strul, kan tänkas att de tog en snabbvisit hos Destination Unknown innan Strul också…..& så ska det ju tankas & surras & pinkas hos varenda klubb…. Sen samma resa baklänges för att ta sig hem till Dalom igen…. Stackars, stackars busschaufför!!

Undertecknad stannade dock i hemmets lugna vrå, men jag ska inte sticka under stol med att jag låg lite på åga framåt klockan 04-05 på söndag morgon. Varför? För det var någon dåre som yppat nåt så korkat som att granjäveln skulle med hem till Southfork, igen…. Men granjäveln lyste med sin frånvaro, thank God!

Roadcaptain & Derek stimmade as usual.
Roadcaptain & Smuts.
Roadcaptain & Smuts. & så lillungen på ett hörn!
& Hydet Mc var ju där! Årsmöte och sen Julgransplundring! Varför sluta med ett vinnande koncept?! De firade förresten också att Olläää varit med i klubben i 30 år! & de passade visst på att tanka honom ordentligt har jag hört! Rätt åt honom!
Ja & så Smuts & Roadcaptain!
& så lilla fru Trötter på ett hörn!

Vad hände sen???

…ja vad fan tror ni?! Årsmöte med starköl först….ja sen gick det väl bara utför!! 🙂

…ja dom smakade på starkt och det blev så där suddigt omgående…
Fan lillungen, du behöver söla ner den där västen lite…. Du kan förresten fråga Smuts hur du ska göra så att grisen på ryggen skiter på sig…
Lördag, hemma igen, en snabbvisit på klubben, starköl, snabbvisit av nå bikkers som hade vägarna förbi…
…sen raskt ner till Chugging Mc som hade ett litet baluns. Varför avsluta i tid liksom?!
Anton! Den gamle stollen var där!
Stellan: Hör av dig när du har nåt på gång Mr P! Jag ska med! Överallt!
Just like the good old days!
Rätt så cool ölnamn. Rätt så god också.
Till sist så går ju liksom luften ur vilken tuffing som helst…
…medan det finns andra som kanske inte kört så hårt så här dagen efter dagen före….
…& så var det nån stolle som hade dansskorna på sig, all night long!

Det blev en tuff helg för gubbsen. Undrar om Smeagol låg under deras sängar och krafsade natten till måndagen…..moahahaha….!!

God fortsättning gott folk!

2023! Smaka på den ni!
Nytt år, nya oanvända dagar, nya möjligheter! Ja ni känner väl till alla floskler?! Men sant ändå!
Hoppas ni alla haft det fint över jul & nyår & att ni inte lyckats ställa till med nå katastrofer!

Ni vet väl att Trettonhelgen firas till minnet av de tre vise männens besök i Betlehem efter Jesu födelse. I det svenska bondesamhället vandrade stjärngossar runt i byarna och uppförde ett skådespel som byggde på Bibelns berättelse om stjärnan över Betlehem. Men istället för att vandra runt här i byarna så passade Galtgubbarna med anhang på att fara ut på Ålands hav & ha årsmöte! Men jag misstänker att de ofrivilligt även kommer att ställa till med ett eller flera skådespel som säkert roar de andra resenärerna! Högst oklart om deras skådespel kommer att handla om stjärnan över Betlehem….

Fotografier vittnar om att de skött sig….än så länge…

Innan avgång verkade de ha hamnat på någon sunkig pizzeria, eller? Men det verkade inte göra något, haket hade ju rättigheter!
Klassföreståndaren har ordet. Ordningsamt & seriöst som sig bör.
Men hur ser det ut i klassen nu då……Jo, en som inte verkade hålla sig vaken trots mötets tidiga starttid…..en som satt rak i ryggen som en fura med en kall vid truten, en som började sjunka ner på stolen utan att släppa biran från munnen…
Längst fram på andra sidan….en som har full koll. På det mesta. Ofta alla rätt på proven. Bakom honom en yngling som inte är riktigt inkörd i den nya klassen ännu. bakom honom den som vet hur allt går till, han som gått igenom alla årskurser men stannat i den sista för att vara stödperson.
Sen då….en hattgubbe som tänker att han inte orkar ändra på provsvaren igen, det blir som det blir. Bakom honom en som är relativt ny i klassen, han funderar: ”Blev det rätt på fråga 72 egentligen….” Sen ännu en hattgubbe som inte härjar upp sig över huvud taget. Han tar en bärs & åker med. & längst bak sitter kepssnubbarna (dock en utan för ovanlighetens skull) Ni vet de där coola killarna i klassen som alltid sitter längst bak & vickar på stolarna!
Vi ser en helt vanlig högstadieklass typ…
Efter att förra årets läxor rättats & det nya årets läxor delats ut startar…..ROLIGA TIMMEN!!!
…Hurra!! Det roligaste på hela skoldagen! Dagen till ära välkomnas lillungen in ännu ett steg mot klassens kärna!
Skoluniformen är nu på & det ska vi fira!
Välkommen & Grattis! Det här blir bra det!
Sen är det dags att gå till matsalen & träffa de surmulna mattanterna som i afton skulle servera pölsa, sån där grå, smetig….
Ser några elever från en annan klass på fotot…..vet inte hur de hamnade där, misstänker att de smitit från OBS-klassen…

Jo jag ser att några fattas på klassfotona…..hmm….kanske en eller ett par skolkar & står ute på däck & tjyvröker? & ett par tre stycken låg visst hemma med ett par albatrossar i näsan hörde jag….

Klockan är nu 22:30 & nu står dans på schemat…..hujedamej….

Ho ho ho….

….finns det några snälla bikers här?!?
Klart det finns! Alltid!

Hur som helst, hoppas ni alla får en fröjdefull jul! Se till att inmundiga mycket god mat & dryck så att hojkläderna sitter som ett extra skinn framåt våren!
Var rädda om Er & var rädda om varandra! <3

Snart jul igen…

….& man brukar ju säga att vintern är sååå lång men shit pomfritt va de senaste månaderna rusat fram… Värre blir det väl när man börjar få nys på våren…..DÅ kommer väl tiden att masa sig fram kan jag tro…

För ett par helger sedan var gubbsen till Bonka Mc i Surahammar. Ni minns väl att deras klubbkåk brann ner tidigare, ALLT brann upp – hojar, minnen, & allt gammalt som satt i väggarna sen förr, ni vet…. De bestämde sig genast för att inte kasta in handduken i elden också, utan var fast beslutna på att skaffa ny lokal & bygga upp allt på nytt. Sagt och gjort och för ett par veckor sedan var det dags för invigning! Det blev en…..blöt afton….skulle jag tro…

Först ett litet pitstop hos Odendisa Mc…
…& bara att de där två klubbarna kommer samman & förvandlas till Grisdisa Mc gör ju att man förstår hur kvällen ska utveckla sig…
Sura-Peter & Nobbe Viking! Kompisar från förr! Sura-Peter var för övrigt medlem i Galtholmen Mc under några år.
Även om det inte ser ut som så så var Nobbe Viking kvällens chaufför….vad sa ni nu då?!?
Ja & som vanligt så suddade det ju till sig så där in i vassen framåt natten. Så klart.