Trondheim wintertour

Fredag 16/2-2018 — Söndag 18/2-2018

Det var ju aaaaalldeles för länge sedan vi var på besök hos våra kamrater i Rubbish Mc och nu har de ju dessutom flyttat sin klubblokal till ett nytt område, så det var minsann hög tid för oss att fara dit och busa lite och kolla så att de skött flytten ordenligt.

Sagt och gjort, fredag den 18 februari var det dags. Klockan 07:00 skulle bussarna avgå från Galtholmen Manison, de som for var Mr P, MästerMekanikern, Roadcaptain, Käftis, Smuts, Trötter, BolibompaTommy, Nancy, RaggarNallen, HängBjörken och Webmastern.

Vi hann knappt utanför 70-skyltarna innan MästerMekanikern började tala om mat och han konstaterade med ett leende: ”Det blir nog en förstärkt fruktost när vi tankar sen!”Varpå RaggarNallen, som var chaufför svarade: ”Det blir nog ingen tankning på vägen upp…” MästerMekanikern svarade bestört: ”Åhh neeeej, är det en sån jävla bil!!??”
Medan MästerMekanikern drömde om mat så låg Mr P längst bak i bussen och sålde flytspackel per telefon….

Vid Moraklockan blev det dock ett snabbt stopp och vi rusade in i caféterian, de flesta köpte bara lite vatten, ett litet chokladkex eller nåt. När vi andra redan satt i bussen kom MästerMekanikern utspatserande med en korv med bröd i truten. SÅ KLART hade han nosat rätt på korvarna, han hade till och med fått följa med cafétanten in bakom disken, kunde man ju ge sig fan på…

IMG_8211

Vid nästa stopp bjöd Smuts på delikatesser; det var rött vin, salami och ostar i alla tänkbara  sorter. Han kan fixa godsaker han! I Funäsdalen var det sedan dags för lunch och även chaufförsbyte i den ena bussen. NU skulle RaggarNallen äääntligen få ta sig ett glas öl och jag kan lova att han vunnit vilken ölhävartävling som helst just då! Han gapade och hällde och sekunden senare var ölen slut, in med nästa bara!

Vi funderade lite vad man har för sig när man bor där uppe i ödemarken, som till exempel Noppikoski, vad fan gör man i Noppikoski en lördagskväll? MästerMekanikern hade svar på det som så mycket annat: ”Jo man tar med tanten till Orsa en gång i veckan, släpper av henne vid manufakturen så hon får klämma lite på kapporna. Sen på kvällen pratar man lite om den där vårklänningen hon sett och sen blir det så där ”grejigt” framåt kvällen!” Ja det är klart att det är så man gör, att jag inte tänkte på det! Vad det där grejigt skulle innebära får man tolka fritt, men jag vet ju hur BolibompaTommy skulle ha uttryckt det. Men det kan man inte ens skriva på en mc-hemsida för då kommer feminister att hacka sidan, punktera våra mcdäck och önska att vi ska få hemmorojder….

Efter cirka 10 timmar var vi så framme hos våra härliga kamrater i Rubbish Mc. OCH vilket ställe de har, OCH vad fint de har gjort!! Halleluja! Det är en av de finaste klubblokalerna jag har sett någonsin, och då har jag sett några stycken… Till råga på allt så kan vi konstatera att det är lite vår förtjänst att de fått det så fint! Jo faktiskt, för om inte vi skulle ha bokat dejt med dem den här helgen så hade de aldrig kommit så långt i renoverandet! Nej det är inget jag har hittat på, de sa det själva!

Fredagskvällen ägnade vi åt att prata, skratta, prata och skratta kamrater emellan! OCH inte att förglömma: DRICKA RÖDMYGGE!! Så klart!! Hux flux hade Rubbisharna varit och hämtat pizza i stora lass! Senare på kvällningen blev jag och BolibompaTommy ”osams” om Therese Johaugs vara eller icke vara i OS… Vi hade en högljudd diskussion där jag så klart tyckte att det var rätt att hon inte fick vara med medan BolibompaTommy tyckte att hon skulle ha fått delta….för hon är ju så sööööt…..Jesus Christ… Jostein höll på att skratta ihjäl sig åt oss där vi satt och käftade på ”fullt allvar”…

Natten blev inte lång för vi var tvungna att vila upp oss inför lördagens stafett i OS. Mr P hade en plan att vi skulle sitta på en sportbar i centrala Trondheim och skräna och dutta våra läppar med salva och dra i oss kopiösa mängder Bricanyl….kändes ju som att det var som uppgjort för att bli landsförvisade….men en kul idé i alla fall!

Dags att sova och vet ni?! Egil hade sina två schäfertikar där och de fick jag sova med, den ena låg under min sovsäck och den andra med huvudet på min arm! Hur mysigt?!

Lördag och dags för stafetten….vi besökte ingen sportbar, Rubbisharna påstod att de inte var öppna så tidigt på förmiddagen, men jag tror snarare att de inte ville få lov att komma och rädda oss från landsförvisningen… Tur var det väl att vi inte var på en sportbar under tävlingen för det gick ju….så där…silver….second place is always the first looser….

Sedan var det i alla fall dags att dra på tur, Pål och Jostein var våra chaufförer och först for vi till Heimdal Mc där vi bjöds på kylda drycker! Det var himla trevliga figurer på den klubben och vi kommer säkert återvända dit. Sedan var det dags för ett studiebesök hos Cojones Mc vilket också var mycket trevligt. Där dukade de upp våfflor med en massa tillbehör. MästerMekanikern passade på att norpa åt sig en våffla och jag frågade om maten ens var till oss, varpå MM svarade: ”Det vet jag inte, men jag smakar lite….”

När vi satt där så samtalades det ju om ditten och datten och jag vet inte om jag hörde fel men jag tyckte att någon sa att denne smort in röven med cortisonsalva innan vi åkte….för att det där med bajsprocessen skulle bli smärtfritt…alltså allvarligt? Han måste ju ha skämtat, eller? Nåväl, vi har våra favoritämnen som ständigt kommer upp en lördag som denna!

Lite senare bussades vi till Oléarys där vi släpptes av för Rubbisharna skulle förbereda kvällens middag. Vi blev tillsagda att INTE äta så mycket på Oléarys men alla tog in något litet snacks i alla fall. Trötter träffade på någon utanför krogen som nyfiket frågade om det var vi som hade Kim Larsen från Gasoline med oss. Öhh…..va? När jag fick veta det fick jag så klart lov att googla, och ni får själva bedöma huruvida det var Kim Larsen eller inte…

Sedan blev vi upphämtade igen och när vi kom till klubben så stod Merethe utanför och grillade. Jag funderade hur många det skulle komma till bords denna afton eftersom de gjorde mat för ett par, tre, fyra kompanier…. Men det visade sig att det var vi från Svärjää, Rubbish + fruar samt några närmast sörjande. Men herre jösses vad mycket mat de lagat och herre min skapare vad gott det var!! & då man inte har förstånd att äta med måtta så blev ju resultatet att flera av oss halvlåg i sofforna som sälar på rygg. Jag var då så mätt så jag orkade inte trampa igång igen utan jag nöjde mig med att smyga runt och ljumma med en Rödmygge.

Söndag och 65 mil hem… TACK finaste ni, kramar och hejdå, sen drog vi och det var just…65 mil hem…. De där hemresorna från Trondheim är ju aningen dryga men det är så värt det, att besöka de där stollarna i Rubbish Mc rockar vår värld!

Får se när nästa besök hos dem blir, men det kommer nog inte dröja allt för länge!