Mats Viklund

*1958-07-02
+2021-06-14

Mats Viklund somnade in igår med sin älskade familj vid sin sida.

Det var inte så här det skulle bli Mats. Du skulle vinna mot cancern, det fanns inget annat alternativ. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig och hoppats och igår orkade du inte mer.

Mats har en historia med Galtholmen Mc från tidernas begynnelse, han var med på festerna redan på det tidiga 1980-talet då klubben bildades och några år i mitten på 1990-talet var han även medlem i Galtholmen Mc.

Mats var en man som man inte glömmer om man mött honom. Jag är säker på att det inte bara är en person han skrämt slag på med sitt barska sätt, med den stenhårda blicken och det stora ärret ovanför ena ögat. Men när man fick lära känna honom så trädde det fram en vänlig och omtänksam nallebjörn!

Men rätt skulle alltid vara rätt, det finns historier om allt från då han knockade en galen man på Coop Forum som var dum mot kassörskan till hur han jagade ungdomar som skrämt en av hans små söner. Han skadade inte ungdomarna, men jag tror mig veta att de aldrig mer skrämde småbarn!

Mats ägnade sitt liv åt sin familj, sitt arbete och amerikanska bilar.
För två veckor sedan provgasade han fruns Buick som han hade plockat ner i molekyler, renoverat och plockat ihop igen. Den skulle nu bara besiktigas och sedan var allt klart. Men han fick ingen sommar på vägarna i den med sin älskade hustru…

Kära Mats!
Vi hoppas att du är lika ”barsk” där du är nu!
Vi ses igen, inte nu men sen.

Galtholmen Mc sänder innerliga tankar och de varmaste kondoleanser till hustrun Lotta och till sönerna Emil och Alfred och deras familjer.