Den där Kung Bore…

….gillar verkligen att retas. Härom helgen var det ju K A N O N -väder och vips så ställde Kung Bore till det igen. Jag hade lite foton från en hojsväng för ett par veckor sedan men nu hittar jag dem inte i Ajföönen…..så jag får återkomma till det…

För övrigt så var Mr P & Nilsson-Karlsson-Pyssling till Järvsö tidigare i veckan för att Mr P´s vrålåk skulle servas. De åkte i söndags i snö och drivis….nej men det snöade faktiskt, men som de hårdingar de är så fortsatte de sin resa! Så klart.

Väl installerade i Järvsö tog de sig en stänkare för att värma både kropp och själ. Det var de väl värda!
Haha, nej självklart är inte Mr P rädd för kossor. Han är ju inte rädd för fan själv! Eller jo förresten, jag kom på en sak han är rädd för – möss, han är rädd för möss! 🙂

Idag fyller förresten Farbror B år! Grattis din stolle! Längtar efter en sån där Kir-frukost då du förgyller allas morgon med ett par danssteg!

& imorgon är det sista april. Då ska det väl skramlas med kastrull-lock, eldas och stimmas. Ja på coronasäkert avstånd så klart.

Vi hörs gott folk!

En sprojlans ny Road Glide limited….

….stack Mr P till Järvsö och inhandlade i torsdags!
Han är sååå värd den här hojen! Jag vet ingen som är mer biker än Mr P! & då känner jag ganska många bikers…!
Han köpte sin Road King ny 1999 och några motorbyten senare så kan vi konstatera att han till dags dato färdats mer än 40.000 mil tillsammans med sin trotjänare!! Sisådär 10 varv runt jorden alltså! PLUS alla mil han kört på andra hojar!! Det ni!!!

Sen kraxar en del: ”Jaha, ska du börja åka buss nu?!” Ja det kan man ju tycka om man vill………men jag tror mig veta att Road Kingen kommer få känna på fartvinden emellanåt även fortsättningsvis, för att inte tala om alla mil han kommer nöta med choppern. Så kraxa på ni som känner för det och fortsätt gärna att köra inom er egen kommun som ni roat er med de senaste 25 åren! 😉 Mr P kommer fara ut i världen på två hjul som vanligt, ta sig en liten weekend på några hundra mil, ni vet?! =)

Fortsätt nöta mil Mr P! Men kör så du kommer fram! Alltid!

En liten torsdagsutflykt till Järvsö i bärplockarbussen, det var MästerMekanikern, Smuts, Spanjoren och Remmen (som skulle hämta sin hoj i Järvsö)
Han fick ett riktigt välkomnande! Inte mer än rätt!
Jaha, jaså det är den här jag har köpt osedd?!
Det här känns bra! Vi kan nog bli kompisar vi två!
Men det var ju en herrans massa knappar och grejer…
Fotografering innan avfärd!
Skynda, skynda, Mr P var ivrig att komma iväg! Remmen tog det hela med ro…
Järvsö Motor publicerade en fin bild på sin facebooksida så klart! De tyckte det var förfärligt skojigt att Mr P envisas med att åka runt med sin silvertejpade hjälm! Jo, han har ju gjort det några år… 😉
Icke att förglömma! Hojen tillhör Morfar OCH KaramEllen!

Vår & aprilväder…

Ja våren är ju här och JA vi har riktigt, äkta aprilväder så klart.

I påskas var det ett gäng gubbs som for till Odendisa för att säga hej och smaka ett glas starkt…
Ex-Galtar var nästan i majoritet på den här utflykten ser det ut som! Både Nobbe Viking och Da Flower var med, kul!

En liten mc-tur hanns med i solskenet också innan Kung Bore började trilskas igen…. De var förbi hos Bonka Mc i Surahammar som i skrivande stund grejar på med sin nya lokal! Om ni minns så blev de ju av med ALLT i en bedrövlig brand förra året…..men Bonka-gubbsen är på G igen! Fan va kul!
Mr P rullade in på Southfork förra veckan….60+ och coolaste morfarn i världen!
…en solig men kall tur var vad som väntade!

Alltså dagarna går ju som vanligt. Men när ska allt bli som vanligt igen??? Ni vet så man får åka på mc-träffar, kramas och ha så där hysteriskt roligt i goda vänners lag…. Eller är det här det nya vanliga?? Snälla, säg att det inte är så…..

Kir-frukost & Glad Påsk!

DannyBoy påminde om det där med Kir-frukost på sina sociala medier…..ja, jag antar att ALLA har koll på att är man ute på tur så får man dricka Kir till frukost, det är sen gammalt! Då vaknar man, oftast i ett militärtält, lagom torr i käften och med ett envist pannknack och man funderar om man gick & la sig samtidigt som tuppfan steg upp….man känner sig lite liten och eländig…..men just DÅ kommer en av kamraterna in med ett hoppsaskutt och en iskall flaska Kir och livet känns plättlätt igen!! Sen fortsätter morgonen/förmiddagen med sång och dans och skrattsalvor som hörs milsvida!

Ni förstår väl alla hur alldeles, alldeles underbar en Kirfrukost kan vara?!

För övrigt så står ju påsken precis utanför dörren och vi vill självklart önska er alla en riktigt härlig helg! Om ni ska ut och rulla på vägarna så TAKE CARE PLEASE!! Bli förresten inte förvånade om Farbror B flyger förbi på en kvast! 🙂

Livet går sin gilla gång…

…& inte mycket händer här i Dalom…. Det är väl som det är hos er andra klubbar kan vi anta…
Vi ser att mycket av det som händer i bikervärlden i sommar ställs in även detta år….jättetrist, men vad fan ska man göra? När det väl funkar att ha mc-träffar igen och vi möts där utanför militärtälten i solnedgången så är det väl som att släppa ut kalvar på grönbete…. OJOJOJ, DÅ kommer det bli Rock n´Roll, minst sagt!

Trots allt så försöker vi ses inom klubben, en god middag kan vi ju alltid fixa som dom gourmander vi är:

& sen kan vi ju inte riktigt låta bli att fara över till Odendisa på en kopp fika!

Hur som helst, var rädda om er där ute. Vi ses när vi ses!

Är det vår nu?!?

Det känns fasiken så! Fåglarna kvittrar så fint och nu har man till och med börjat höra det där extremt vackra mullrandet från vidundren! I helgen som var såg man hojar lite var stans! Om ni redan nu är ute och tuggar mil så hoppas jag att ni är rädda om er….ni vet det där luriga gruset som inte hunnit sopats bort ännu och så de där bilisterna vars ögon verkar missa motorcyklisterna totalt…

Trots att det är vårlikt nu så vill jag visa ett par vintriga men skitcoola foton, kolla här:

Coolt va?! Dannyboy har ju köpt sig en drönarkamera, så klart! Han ska ha den och fota med under sina mc-äventyr och här testade han lite vid klubben! Tänk om den där byggnaden kunde tala….förresten, vi ska nog vara glada att den INTE kan det…..moahahaha….!

Det var allt för ikväll. Nästa gång vi hörs satsar vi på vårbilder!

Ja ni kamrater….

…när faen blir allt som vanligt igen?? Kommer det någonsin bli som vanligt, eller är det här eländes eländet det nya normala???

Saknaden efter en vanlig, hederlig gammal mc-fest går inte att beskriva med ord. Det är så länge sedan någon baluns anordnades så det känns som en halv livstid sedan man fick vara i sitt rätta element…

Jag ska fasiken öppna upp skattkistan som Galtholmens gamla hemsida finns bevarad i någon dag och kopiera någon gammal reseberättelse, from the good old days, you know!! Då får vi ju skratta lite i alla fall!
Okej, då bestämmer vi det!

Ha det så länge! & passa er för alla tänkbara mutationsvarianter av det där skiten…..

Hjärtat på rätta stället…

….det har Galtholmen-gubbarna! Men det tror jag att ni redan visste!

Här i Avesta finns det något som heter ”Hjälp nära dig” och dit vänder sig familjer som har det tufft. Till påsk förra året var Galtholmen Mc med och bidrog till att familjer som har det extremt tufft ekonomiskt skulle få lite påskmat och barnen ett litet påskägg. Nu till jul bad ”Hjälp nära dig” om bidrag till julmat och julklappar till barnen. När önskan om bidrag till jul kom ut på sociala medier var gubbsen rörande överens om att hjälpa till, så klart! Så klubbkassan öppnades och en slant överlämnades. Jag tror mig även veta att de även öppnade sina privata plånböcker också…
Det här hittade jag senare på facebook:

De är fina de där gubbsen! <3

Nu raskt över till något helt annat: utan att avslöja min plan så kan jag säga att jag kommit på något jätteskojigt som jag ska försöka se till att få gubbarna att genomföra. Vet inte om de kommer tycka att det är såå roande men ni som följer dem på nätet kommer definitivt att tycka det!! Om jag är rädd att de ska rata min idé? Nää inte så värst, jag menar, de brukar ju vilja vara med på allt som är tokigt!
Vi hörs vidare om det!

Nu: God natt.

God fortsättning…

….på det nya året kära kamrater! Hoppas att ni är friska och krya!
Här i Dalom går dagarna sin gilla gång….någon har suttit i karantän då frugan varit sjuk i skit-Covid, någon har fått ny höftled, någon slipar på någon gammal jänkare och en eller ett par, tre, sju skruvar på sitt vidunder. Men alla drömmer om en solig sommar då man faktiskt får kramas och skålas med bikerbröder (och tanter så klart!)

Så här kan det se ut:

Det ser ju inte jättelovande ut för vår önskan om en sommar med mc-fester och diverse träffar….men hoppet är väl det sista som överger människan?! Så nu får vi hjälpas åt att hålla alla tummar gott folk!

Det här med Corona-avstånd…

….är ju inte så enkelt när man är med likasinnade….men alla gör så gott de kan I guess…

I lördags var det några som hade ett litet häng på klubben….FI FAN så härligt! Avundsjuk de luxe är jag!

Det såg ut så här:

MästerMekanikern hittade ett spännande fordon….så klart…
…sen försökte han umgås lite med de andra….
….men han kunde liksom inte hålla sig borta från de där fräääääna apparaterna….så klart!
De knallade förresten hem till Petra & Wetterskogspöjken…
Jo det är säkert, han är en Wetterskogspöjk denna där som står bredvid Mr P! Han har det i blodet, Wetterskogsgenerna, ni som var med förr vet hur de generna är! 😉
& LOBban, fina, stolliga LOBban, han var sig lik så klart! Tror han klarade sig hem utan att träffa Farbror Batong denna afton i alla fall!

För övrigt så tror jag att jag glömt att tacka ”mina” gullisar för födelsedagspresenten jag fick på min bemärkelsedag i november! Stort tack fina, älskade! Ni är ”mina” gubbs, alla dagar i veckan! Tack å puss! <3