Hermen 60!

Ja men kan ni tänka er, kamrat Hermen i Tramps Mc Dala-Floda har fyllt 60! Det kan man inte tro va?! Han bjöd in till samkväm på klubben och det blev en fin afton med utrymme för att tala med lite kompisar från förr! Grattis igen Hermen, din gubbstrutt! <3

Samling vid pumpen innan avgång.
På väg i nutidens grisbil. Det har funnits ett par sådana genom åren…..& äventyren som varit med grisbilarna skulle man kunna skriva ett par rader om…
Pitstop hos Immortals Mc.
DÄR känner sig LOBban hemma. Pripps Blå for ever <3
Dags att kalasa lite med 60-taggaren!
Levande musik med kontrabas (heter det så?) och allt. Precis som det ska vara på ett 60-årskalas!
Men LOBban, det var väl bara att hugga tag i en tant och ta ett par danssteg?
Rätt coolt ändå att Tramps Mc har två chapters!
Mysigt liksom.
Det verkade inte som att det kom några andra suspekta fordon, annars brukar man ju kunna hitta de mest märkliga farkosterna utanför en mc-klubb….
Ta en till Pripps Blå & kamma till dig lite LOBban!
& här är han då, jubilanten själv!! Det var ju ett originellt foto lär jag säga……har någon gammal liknande bild på min morfars far när han fyllde 50 eller nåt sånt…. 😉
Men det är ju så DU Hermen, & du är ju ett original!

Hoppas påsken….

….varit till belåtenhet för er alla! Kanske har vi några kamrater lite söderut som redan varit ute och fräst på sina tvåhulingar?!

Om ni hört något märkligt tjoande från himlen under helgen så är det inte omöjligt att det var den här stollen som swishade förbi :

Moon Bike Show 2024

…gick ju av stapeln för några veckor sedan också! Det blir lite oordning känner jag….inläggen hamnar ju liksom inte i ordning….jag hatar oordning men vi får alla bara gilla läget liksom. Nog om det.

Nordeuropas coolaste lokal, faktiskt! Kuligt med lite hojarrangemang men personligen drömmer jag om att Galtholmen Mc skulle slå till med en brakfest i lokalerna ännu en gång!! Har man upplevt deras fester där, så vet man!! Please??!!??
Många kompisar från förr!! Olläääää & Bobby, Hydet Mc hade rullat upp till Dalom! & likaså Janet (on wheels), fast hon är ju en Dalkulla egentligen! Fint att träffs hur som helst!
& kolla kolla! Ingen mindre än Robert Gustavsson i egen hög person! Man ska inte tro allt man ser på bild för han var inte det minsta bitter (JA! Googla nu Robert Gustavsson + Tony Rickardssson) Om jag inte är helt ute och cyklar så vann han hela skiten också! Alltså utställningen.
Sen for vi förbi pumpen (läs: Galtholmen) en sväng så klart! Jo, man kan tycka att Farbror B såg lite lätt galen ut, men är man en prinsessa som tycker att män utan skägg ser konstiga ut så älskar man nallebjörnar som Farbror B! Så klart!
Bobby hittade på fru Hellströms stora fat med hembakade godsaker!

Det var en fin dag i goda vänners lag! Tack!

Inga laxar i laxasken…

…..men det blev en och annan firre för gubbsen! Men ska sanningen fram så vet jag inte om det var så viktigt med det där fisket egentligen……tror umgänget, middagarna, historierna var det mest fantastiska! Det var liksom en liten nordisk kompott av älskade vänner!

I norska Norge måste man klä sig……ja lite norskt ser det ut som…
När mysfaktorn liksom slår i taket.
”Halvåtta hos mig!” Kockarna gick all in. Lillebror bakade till och med tårta till Mumin som hade bemärkelsedag!
MästerMekanikern kan inte bara meka…han kan grilla också!
Lite väderbitna ser de ju ut. Men det är väl så det ska vara när man är ute och far på de sju haven…?

Tommen & Pål var visst med ett par kvällar också men de lyckades visst undkomma kameran…
En fin vecka gubbs emellan helt enkelt!

Sex laxar i en laxask…

….kan man ju roa sig med att rabbla för att vricka tungan lite extra! Högst otroligt att gubbarna nu roade sig med det när de for högt upp i norska Norge för att försöka få en och annan firre på kroken! För det är just vad de har gjort, igår morse for de från kommunen och upp till Sundsvall för att fiska upp ett Mumintroll, sen vidare till Strömsund Mc för övernattning.

Vilket järngäng…..jösses…..hur ska det gå ut på böljorna de blå kan man ju undra…?? Flytvästar på tack.
Nejdu Pepsi, tänk inte ens tanken!! Du har slutat med allehanda sporter, kom ihåg det!!

…imorse for de sedan vidare till norra Norge….det gjorde de inte….men högt upp i Norge i alla fall… Där ska de bo i en supervilla (nej jag skrev INTE SUPARvilla) med en vidunderlig utsikt och sedan ska de ut på havet och fiska fiskar om dagarna! Reseledare är ingen mindre än Roy-Ove Rubbish Mc! Även Christian och Frode blir med!! & med lite tur så ramlar även Tommen & Pål in om ett par dar!

Så det här blir garanterat en fiskeresa de luxe! Men som sagt – kom ihåg flytvästarna gubbs! Ute till havs räcker det inte att ha schyssta kulor framme på kroppen att flyta på…!

Cold Feet 2024…

….gick av stapeln hos Brotherhood Mc Antwerpen under helgen! & Galtarna var där, så klart! & slevarna var med, så klart!

”Give me a ticket for an aeroplane
Ain’t got time to take a fast train”

….sjöng dom och så drog dom iväg! Flygbiljetter hade dom, även om det fanns någon som var helt säker på att han inte bokat upp sig på Belgienresan….

Here we go again. Mr P & sleven redo för nya äventyr.
Gruppmiddag. Imponerande att ni fick ihop alla till detta!
Frits den gamle stollen!
& Luc var lika cool som vanligt.
Roadcaptain och kompisar från förr!
Ja men hur var det nu då Nobbe Viking?! Hade du bokat upp någon plats till resan? Swishat nån kompis för flyget? Det hade du inte va? Eller hade du det? Men hotell, det hade du banne mig inte bokat!! Därom tvista de lärde… 🙂
& Roadcaptain, det är helt ok att ta en svängom på stången, jag lovar!
Högst oklart varför de här tu ser så där extremt sluga ut…??

Hur det nu var med bokade och betalda biljetter, hotellrum och fan och hans moster så anlände de allesammans gamla Svedala igår kväll efter en härlig helg i goda vänners lag!

Dom hoppade på båten…

….& drog till Åland förra helgen! Mr & Mrs P, några andra Galtar och så slevarna förstås! Om Mrs P skulle med på bikerparty?! Tja man ska ju aldrig sluta förvånas här i världen men är det något ni kan vara säkra på så är det att hon INTE skulle just det. Men hon är ju himla förtjust i Åland!

Fredag hos Birds of Asar Mc och lördag hos Kobba Hoppers Mc! Det gäller att ligga i!

Bästa platserna på båten haffade dom åt sig så klart! I med lite käk i kistan sen direkt till lekhörnan! Hurraaaa!! Tyvärr finns det ju inget bollhav på Ålandsbåten…
…efter lekhörnan släckte de törsten som vilka andra ungar som helst…
…men det var då fan va de måste ha lekt, törsten verkade inte gå att släcka… Det där var nog något riktigt exklusivt place som till och med hade julstjärnan uppe….i mitten av februari…
& så skulle det lekas IGEN! Om inte lilleputten kan simma? Jo det tror jag nog…men gissar på att han har badförbud efter mc-olyckan förra året…. 🙁
Efter bad släcker man törsten med svartvinbärssaft! Mr P & slevarna!
Sleven kollade in nåt bygge så klart! Sen vare bara in i dimman…

Årsmöte & nya….

…positioner!
Det är ju som ni vet så, det är på årsmötet det händer att någon får en sprojlans ny väst, någon får nåt mer märke påsytt och så vidare… Gubbarna konstaterade efter denna afton att de ny lyckas sänka medelåldern drastiskt! Det var dags för ett par ynglingar att ta ett steg uppåt minsann!

Dags att öppna mötet. I år hade de visst blandat sig lite, förra året var det så tydligt att busgrabbarna satt längst bak & vickade på stolarna, de nyaste var koncentrerade till max & Mr P hjälpte alla att klara sig genom de tuffa prövningarna, han som är äldst i gården…
Propp minsann! Grattis Clownen Manne!
Lilleputten fullvärdig & Clownen Manne propp! Ynglingarna börjar ta plats!
I samband med årsmötet införde de en ny app där man får göra sina beställningar OCH betala…skulle man ju kunna tro iaf…..!
Fart i baren trots att det enbart var Galtar på plats! Tja det är ju inget konstigt med det tycker jag, när de kör igång……ja ni vet!
& så de där två då! Ingen ytterligare beskrivning, förklaring, berättelse behövs ju…!!

Vi äro musikanter…

…eller inte?! 🙂
Granjäveln dansades i alla fall ut för ett par veckor sedan! Hos Strul Mcc så klart! & Galtgubbarna med anhang var så klart sugna att dansa ut julen även detta år. På med dansskorna och iväg!!

Uppvärmning på fredagen med fina vänner från Belgien!
Gomiddag bjöds de på i vanlig ordning. OCH en och annan stark dryck…
Lördag & grundning på klubben för det som komma skulle. Lite stretch skulle nog inte vara så tokigt för de där gamla gubbkropparna! 😉
Den där Frits….han har ett långt förflutet på Galtholmen Mc han! Borde väl vara runt 25 år sedan han satte sin fot här för första gången! Vänskapen består! <3
& den gode Hugo var på plats så klart! Det är nog 25 år för honom med! Good old friends of ours! <3
När man är 5 år & sockersöt får man beställa massor av läsk med is och sugrör i baren! Gratis dessutom!
Det är skönt att åka buss sa dom….det är inte trångt alls….
Framme hos Strul Mcc, på med luvorna och de nyputsade dansskorna sen var det bara att köra hårt!!

Hello again…

…it’s you and me
Kinda always like it used to be
Sippin’ wine, killing time
Trying to solve life’s mysteries…

Ungefär så kan det ju vara de där nätterna då det är ett par hjältar som inte har för avsikt att gå till sängs trots att soluppgången strax knackar på… Nä, jag tänkte inte på några speciella hjältar utan ville bara påminna er om att det har vänt, att det blir ljusare och ljusare och att det inte står på förrän vi möter ännu en sommar!

Annars då?! Haft en bra jul?! & nyår?! Hoppas ni var snälla 2023 så att ni fick något litet paket i alla fall!
Här i Dalom har det nog varit ganska lugnt vad jag vet…. Juldagskvällen ägnades åt familjespel på klubben. Ikväll är det en handfull som farit till Immortals Mc en sväng…

Men kommande vecka, då har folk mycket att göra, då ska dansskorna putsas och julsångerna övas på, för kommande helg är det ju dags att dansa ut julen. Minsann!

Ta det lugnt i halkan! Vi hörs!