Alfons Å 60 bast igår…

…..det här inlägget känns ju ett dygn för sent men igår sa jag som Alfons Å själv: ”Jag ska bara…..”
För det är därifrån hans smeknamn kommer….ni vet Alfons Åberg ”han ska ju bara” precis som Galtholmens egen Alfons Å! 🙂

Det finns en uppsjö av historier men för att nämna ett par:
* vi skulle åka på någon träff någonstans och när de som skulle med började samlas vid pumpen sisådär en kvart tjugo minuter innan avgång så insåg alla att Alfon Å´s hoj stod där utan bakhjul…..? Han hade ju annonserat att han skulle med på resan så rimligtvis borde han vara ganska redo för avfärd inom kort….någon frågade om han ändrat sig och skulle stanna hemma eftersom det nu var kanske tio minuter till avfärd…..han svarade: ”Jag ska bara byta bakhjul först….” Så klart.
* en annan gång när det också var nån liten resa på G och alla började ta på sig hjälmar, handskar osv för att rulla iväg så hoppade han på hojen utan jacka och med hjälmen på trekvart, i farten ropade han ”Jag ska bara sticka hem och duscha först….! Så klart.

Det är Alfons Å det!
En annan historia som jag osökt kommer att tänka på är för en herrans massa år sedan, Galtholmen-gubbarna, en del fruar och vänner hade sedan länge bokat och planerat en resa till Norge för att kolla när Tony Rickardsson körde GP-speedway, om jag inte minns helt fel så var slutdestinationen i Hamar. En del fruar skulle som sagt med och en av dem var fru Thorsell. Oss veterligen så hade fru Thorsell tidigare varit nöjd med att tuffa omkring bakpå Alfons Å i närområdet på någon liten fikatur….
Någon frågade: ”Ska fru Thorsell alltså åka bakpå DIG…..till Hamar???”
Alfons Å svarade: ”Jajjemän!! Jag har talat om för henne att det här blir kul, vi tuffar ju på ett helt gäng lugnt och fint tillsammans, jättekul blir det!”
Alla tittade på varandra med tvekande miner…….kul för fru Thorsell….verkligen jätteroligt……det alla funderade över var hur hon skulle palla att åka med Alfons Å på hans vrålsänkta, stenhårda NightTrain som han för övrigt körde dragrace med och som dessutom hade en bönpall att jämföra med en disktrasa……i sisådär 40-50 mil eller vad det nu var till Hamar…… Inte nog med att det skulle komma att göra ont….hur han skulle kunna tuffa på i alla dessa mil lugnt och stillsamt var för oss en gåta…. Stackars, stackars fru Thorsell….

Nåväl, resan påbörjades och jag vill minnas att det inte tog jättemånga mil innan hon började få ont och Alfons Å kunde så klart inte låta bli att stötgasa…. Hon kämpade tappert innan hon x antal mil innan slutdestination bara fick nog. Alfons Å kom och frågade undertecknad om fru Thorsell möjligtvis kunde få åka med mig på Gamla Bettan resten av resan. Så klart hon fick! Hon steg försiktigt upp på Gamla Bettan och jag kände hur hon riktigt andades ut, att sitta på Gamla Bettans bönpall var ju som att komma till himmelriket jämfört med Alfons Å´s hemska disktrasa. I samma sekund som fru Thorsell slog sig ner på Gamla Bettan så ritade Alfons Å 8:or i asfalten med sin Night Train. Han såg ut som en cowboy, ni vet som sitter på en stegrande häst och sedan rider iväg i full galopp. Sen jävlar blev det åka av, dags för Night Train att bekänna färg. Så klart.

Dragracetiden är över sedan länge, men jag tror mig veta att det är en del pulver i den där långgaffeln också!
Hur som helst! GRATTIS old man! 60 & still going strong! 🙂

Jodå, de kom hem….

…till Dalom hela och hållna! & de andra kom hem till sina hem även de, till Västmanland, Finland & Norge!

European BikeMeet, Faaker See Austria!
Porrbelysning…..alternativt har Mr P fixat porrinställning på kameran…
Dansen var i full gång.
Dags att sova nu gubbs?!
Ny dag nya möjligheter…
…& nya bärs i plastglas. Åker man på stora bikerträffar så får man leva med bärs i just plastglas, det är som det är med den saken.
Sånguppträdande av Roy-Ove. Ett tips till the ladies eller till danssugna gubbs för all del! (Tänker då närmast på MästerMekanikern och Tomas Odendisa….) Om ni är sugna på att dansa styrdans med någon som är RIKTIGT duktig på det, satsa på att bjuda upp Roy-Ove på en svängom!)
Dags att fara hemåt och vad passar då inte bättre än ett par hemgångsbärs….i plastglas!

Slutet gott allting gott!

Europe-tour september 2023

Precis som alla andra höstar så var det dags för en liten europatour i september. Uppställningen har varierat genom åren förutom Kling & Klang, det vill säga Mr P & Mumin! Var ska slevarna vara liksom…!? De övriga denna gång var: BolibompaTommy, Stellan Odendisa Mc, Gisle & Roy-Ove Rubbish Mc, Frode Trondheim och Jocke Svackans Mc. & i fredags for de iväg…i hällregn. Men hos dem vilade inga ledsamheter, bara att blåsa på!

Norska norrmännen var redo med galonisar & allt.
& hojarna var välpackade.
Alla älskar Mr P & alla har vi vårt sätt att säga ”kör försiktigt och kom hem välbehållen!”
Solsken, bärs i plastglas på däck på färjan mot Gdansk, vad kan gå fel liksom?!
I Polen säljer de också öl….
…arla morgon & alla är körbara, dags att dra mot Italy!
& kommer det ett skyfall finns det säkert nån liten kupé att smyga in i ett slag.
Högre & högre upp….
Här har de tagit sig genom Stelviopasset som för övrigt är en av de 10 farligaste vägarna i världen….. Puh…..klart att de där stollarna ska flaxa runt på just en sån väg….
Svindel…..bilden ger mig svindel… BolibompaTommys koppling kokade för övrigt i Stelviopasset….tror jag det…
Mr P skriver: ”Tidigt stopp i dag vid Gardasjön då ska det badas.”
Måste säga att Gardasjön ser något annorlunda ut än hur den ser ut på andra bilder…….har de möjligen fått något om bakfoten de där gubbsen?!
Fina middagar & vita viner….jag säger då det…
Stellan fortsatte visst med det vita vinet……men fäll ut lillfingret också!
Var det där någon du hittat på Tinder BolibompaTommy?!
Ni ser ut att trivas!
Efter några till innanför rocken så såg de ut så här…..”pengar rullar in (läs:ut) det går bra nu!”

To be continued…